INFANTIL

Bon dia polits i polides!!
en aquesta pàgina podrem seguir gaudint de la música des de casa, aprofitant per a convidar als germans, pares, mares... que estiguin a casa amb nosaltres i passar una bona estona.

Vull aprofitar idò per donar-vos algunes idees d,activitats que podríeu fer a casa (és un suggeriment és clar, ja que hi ha fillets i filletes que els agrada molt cantar, d'altres sonar instruments, ballar..i que allò important és que la música ens serveixi per a passar una bona estona.). També seria interessant que no sempre es vegi la pantalla mentre sona la música que vos prepar, és a dir, des d'aplicacions com spotify per exemple es poden sentir les cançons però no tothom ho té per mà, així que vos pos enllaços del you tube però per a poder tenir la música, no és el més interessant que es mirin la pantalla, així que pot sonar la música mentre ens movem per l'espai, intentant evitar estar asseguts davant les pantalles.


FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!
Avui, 23 d'abril, es celebra la diada de Sant Jordi, dia de llibres, roses i també cançons per la nostra part.

Aquí vos deix la cançó "Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac". Desig que vos agradi. 1.1Cantar una cançó per al bon dia, elegir-ne una:
-Vos he enviat a les famílies la cançó que solem fer quan començam la música ( enguany només ha estat a 3 anys però el grup de 4 anys la reconeixeran perquè el curs passat també la cantàvem). En aquesta cançó sentireu com vos salud personalment i voltros podeu respondre cantant en diferents veus, fluixet, fort, imitant la veu dels companys...com més us agradi!!

-Aquí avall vos pos algunes cançons de bon dia per si voleu seguir cantant.


1.2 Cantar una cançó de primaveraSabeu de quin ocell ens parla? i quines flors surten a la cançó?Quines d'aquestes coses que canta na Damaris heu notat en arribar la primavera? sentiu ocells? heu vist marietes o abelles? el dia s'ha fet més llarg?

2.Cantar una cançó popular. 
Segurament que moltes famílies sabeu cançons populars menorquines, o populars d'altres llocs d'on són les vostres famílies. Aquí tenim 3 cançons que esteim preparant per anar a cantar-les al centre de dia, n'aniré posant alguna més si vos agraden! o posant d'altres populars que ens vulguin fer saber les famílies!!
Si clicau hi trobareu la cançó del cançoner que tenim a l'aula.

Na Joana
Llimones de Sant Jeroni

                                                                                          NOU!!!
Avui vos penj les cançons que vam aprendre el curs passat. Més avall trobareu un vídeo amb un parell de cançonetes que vos cant. També podreu veure uns quants instruments, cantar i fer qualque acompanyament. Deisg que vos agradi.

Es Murtar
Som un gandul

3.Cançons que ens ajuden a treballar les qualitats del so.
Amb aquestes cançons que va editar na Damaris Gelabert podem conèixer les qualitats del so, reconèixer sons forts, fluixos, quan una música va ràpida o lenta...
Avui vos penjaré 2 cançonetes, una per a que vos prepareu per a picar foooort i fluixet, i l'altra per a que vos pogueu moure per l'espai de casa poquet a poquet o.....ben ràpid convertint-vos en tortugues i gaseles!!!!! anau alerta de no fer-vos mal!!!


4.Sonar instruments que tenim per casa o construir-ne!!
5.Escriure partitures.
A l'ambient musical aquest segon trimestre hem començat a escriure petites partitures.

Solem dibuixar un sol per a picar 1 vegada ( sol-sol-sol-sol correspondria a 4 tocs ), una lluna per a picar 2 vegades, una estrelleta per a picar 4 vegades ( corresponent a les síl.labes que té la paraula sol, lluna, estrelleta, etc).


6. 1 Inventar un ball entre tots.
Poseu una cançó que vos agradi molt i inventeu un ball en família, o sols. Si no ho feis sols, feis una roda per a imitar-vos durant un trosset de cançó, ja veureu què divertit ( vos he de confessar que a ca nostra és el millor moment del dia! ).

6.2 Ballar aquesta dansa 
Us propòs aquesta peça "Bubamara sunflower"  per deixar portar el nostre cos amb la música.7.Moment de tornar a la calma. 
Una de les activitats que més ens agrada a l'ambient musical és quan ja hem recollit tot i ens estirem al terra, apaguem els llums i amb una música ens relaxem. Algunes vegades jo em passeig amb una gran tela perfumada amb alguna colònia i al ritme de la música relaxant va passant la tela per damunt d'ells.
Aquí vos deix algunes audicions que hem fet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada